Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/david/domains/woefwoef.be/public_html/admin/connection.php on line 5
woefwoef - hondenrassen
 
Startpagina
Hondenrassen Foto overzicht Rasgroepen Artikels Tips Weetjes Quiz Fun
 
 
Heb jij een hond thuis?
Ja
Neen
Bekijk resulaten
Foto van de dag:
Laatste nieuwe ras:
Munsterlander (Klein)
  Tips  
 
  Mijn hond laat zich niet kammen  
  Als een hond zich verzet tegen kam en borstel, leen dan een hond die van deze behandeling wel geniet. Hij zal deze ruwe maar hartelijke strelingen niet aan een rivaal gunnen, en wil ze dan zelf ondergaan. Als het de eerste keer niet lukt, dan de volgende keer wel. Aai de hond terwijl u hem borstelt, dan zal uw hond al snel gaan uitkijken naar deze tijd die u aan hem alleen besteedt.  
Wandelingen in de sneeuw
 

Bij het wandelen in de sneeuw verbruiken kleine honden veel meer kracht dan grote. Ondanks hun geringe gewicht zinken ze in losse sneeuw tot hun buik weg, waardoor elke stap een calorieënverslindende sprong wordt. Het hart wordt hierbij bovenmatig belast. Hou wandelingen door diepe sneeuw daarom kort. Drie of vier korte wandelingen door de sneeuw zijn voor een hond gezonder dan één lange.
 
 
  "Speel met mij"  
  "Speel met mij" vraagt een hond als hij voorpoten en buik tegen de grond legt en daarbij zijn achterste in de lucht steekt. Als 'versterking' van hun spelgeblaf slaan veel rassen bovendien wild met hun staart heen en weer. Bij jonge wolven en verwilderde honden verdwijnt dit spelgedrag na hun tweede levensjaar. Bij honden blijft het tot op hoge leeftijd. Een hond in speelstemming is bijzonder ontvankelijk voor nieuwe trucjes. Van zo'n gelegenheid kunt u gebruik maken.  
  Hij steelt eten  
  Mijn hond steelt eten van de tafel. Het is de aard van elke hond om alles wat eetbaar is en binnen zijn bereik ligt zo snel mogelijk naar binnen te spelen. Als hij op heterdaad wordt betrapt en u hem meteen straft, zullen zulke rooftochten hem snel demotiveren. Wen hem bovendien aan regelmaat bij uw maaltijden. Tip: geef hem onder het eten nooit lekkere hapjes.  
  Gezondheidstips  
  Oogverzorging, knippen van nagels, tandverzorging,...  
   
 
 
  Andere tips:  
 


Een hond achterlaten in de auto op een zomerdag kan gevaarlijk zijn, laat daarom steeds het raam op een kier open. Neem hem zoveel mogelijk mee als het kan!

Ga niet direct na het eten met de hond (vooral grote honden) naar buiten. Geef hem pas eten na afloop van de wandeling of arbeid om maagtorsie te voorkomen.

In de ogen van uw hond meldt u hem regelmatig waar u bent, wanneer u hem vaak roept. Dat stelt hem gerust, hij kan dus onbezorgd zijn gang gaan, zonder bang te hoeven zijn u kwijt te raken. Dat u hem roept omdat hij moet komen, begrijpt hij niet. Eenmaal roepen moet genoeg zijn. Wanneer de hond dan niet reageert, loop dan weg. Dan zoekt hij u en niet omgekeerd!

Iedere hond moet een paar uur alleen kunnen blijven, zonder te janken of dingen in huis te vernielen. Om het alleen zijn minder erg te maken, kunt u het weggaan en terugkomen met iets aangenaams voor hem. Bij het weggaan moet u hem in geen geval troosten of laten merken dat u het zielig vindt. Geef hem iets lekkers en ga weg. Bij het thuiskomen begroet u hem enthousiast en geeft u weer wat lekkers. Oefen eerst met korte tijden en bouw dit alleen zijn steeds met langere tijden op. Dat is de beste manier om een hond op te voeden.

Fietstochten zijn alleen geschikt voor honden met een goede conditie. Ook zult u weinig plezier beleven aan een tocht met een hond die bij iedere hoek blijft staan om even te snuffelen. Vaak wordt overschat hoeveel uithoudingsvermogen een hond nodig heeft om met een fietser mee te lopen. Fiets niet te lang wanneer het warm is en laat uw hond zo mogelijk op gras of een berm naast het fietspad lopen, geef hem veel te drinken en neem regelmatig pauze. Een kleine hond kunt u meenemen in een fietsmand. Gebruik een tuigje voor hem zodat hij er niet uit kan vallen.

In de ogen van uw hond spreekt u opeens 'Chinees' als u hem voor vreemden de kunstjes wil laten doen, die hij bij u thuis zo enthousiast uitvoert. In het bijzijn van anderen verandert u namelijk van lichaamshouding, mimiek, spreektempo en intonatie. Uw hond merkt dat veel scherper op dan wij mensen. Hij weet werkelijk niet wat u van hem wil. Hoe meer u opgewonden of kwaad wordt, des te minder kan uw hond u volgen.

Ook kleine honden hebben veel beweging nodig! Honden zijn loopdieren, ook al zijn er rassen waarvan je dat niet zou zeggen, bijvoorbeeld de Mopsen. Maar ook die bewegen graag, misschien wel liever dan de bijbehorende baas. Wanneer een hond het niet leuk vindt om te gaan wandelen, is hij ziek of te dik en daarom traag. Natuurlijk kunnen sommige kleine honden niet echt snel lopen. Voor joggers en fietsers zijn grotere rassen geschikter. U doet hen zeker geen plezier door hen op te tillen en te dragen! Kleine Terriërs en Westies zijn uitstekende lopers en hebben veel uithoudingsvermogen als ze geregeld buiten komen.
 

 
 
© woefwoef.be 2004-2014. All rights reserved. webcontent & design by daviddewael.be webdevelopment by stompie.be